9 Mayıs 2010 Pazar

SERGİMİZ AÇILIYOR

Ocak ayında başladığımızda yoğunlaştırılmış programla ilk bölümünü yürüttüğüm Kaat'ı Projesinin ikinci bölümü devamında sevgili kardeşim Haluk Kürkçüoğlu ile süren çkaatı çalışmaları sergi ile sona erecek.
Sergi Karşıyaka Belediyesi Sanat Merkezinde yarın açılacak.
Ziyaret edebilmenizi ve sevgili arkadaşlarımın çalışmalarını yerinde görebilmenizi temenni ederim
YER: Karşıyaka Belediyesi Sanat Merkezi
Zaman:10 mayıs 2010

Ankara -İzmir arası mesafe nedeniyle sık gidebilme imkanım olamadı.
Yaptıklarını benimle int.yoluyla paylaşıp fikrimi alan sevgili Arzu Elçinin bir çalışması sergiye davetimi güzelleştirsin.

soldaki Arzu ortada ben sağda Sema

2 Şubat 2010 Salı

Bir Ebru Sergisi de İzmirden



İzmirde bulunan Nuri Pınar Atölyesinin sergisi bu gün açılıyor.
26 Şubata kadar açık kalacak sergiyi görebilme ve Nuri Pınar Hoca ve arkadaşları ile görüşebilmek umudu taşıyorum.
İzmirliler ve yolu bu ay İzmir e düşenler bu sergiyi mutlaka görmeli

27 Ocak 2010 Çarşamba

Hülya İlterin Ebru Sergisi Açıldı




Mekan bu sergiye ,bu sergi bu mekana ne kadar yakışmış görmek gerek

Bu hafta bütün yurtta hüküm süren soğukdan nasibini alan Ankara kışında ,soğuğa rağmen kalabalık bir izleyici ile açılan güzel sergiyi hafta sonuna kadar görmeğe gidebilirsiniz


SUDAKİ YANSIMALAR"
Hülya İLTER Ebru Sergisi
26 -31 Ocak arası
Mustafa Necati Kültür Evi
Mithatpaşa Cad. Kızılay/ANKARA

22 Ocak 2010 Cuma

Amacım gerçekleşiyor

Zaman zaman yazdığım gibi emeklilikten sonra gittiğim Tezhip Kursunda Hocam Sayın Serap Bostancı dan ilk kez adını duyup,araştırdığım ve adını bile duymadığımız bu sanatı elimden geldiğince duyurmaya niyet ettiğim Kat'ı Sanatı ile ilgili kitabi bilgileri örnekleri ve adının da çeşitli şekilde yazılıp okunduğunu da Rahmetli Süheyl Ünver Hoca ve Kızı Sayın Gülbün Meseranın ve rahmetli Meliha Altayın Kitaplarından öğrenmiştim.


2000 yılında S.D.Üni. G.S.F Bünyesindeki Geleneksel Türk Sanatları bölümünde misafir öğrenci iken hocam Sayın Hasan Türkmen'in derslerinde görüp ,onun öğrencileri ile beraber uygulamaya başlamıştım.Orada gördüğüm dersler sırasında ben
Cambazzade Osmanın,Hasan Eyyubînin,Mehmet Selim Dîvanındaki sayfaların sahibi kaattanın ve Meliha Altay hocanın katlı ve çok renkli tarzını benimsedim.Elime de makas uygun geldi.çalışmaya başladım.
Bu serüvenin son basamağı 4-16 Ocak tarihleri arasında İzmirdeki yoğunlaştırılmış proje ile İzmirde gerçekleşmişti.
Proje kapsamındaki bilgilendirme ve farkındalık yaratma amaçlarımız yoğun ilgi ile karşılanmamızı sağladı.Proje koordinatörü Sayın Zehra Zihnioğlu ve biz projede görevli sanat eğitmenleri katılımcı arkadaşlarla öngördüğümüz ve planladığımız çalışmaları başlattık.




Benimle ilgili bölümün bitmesine yakın katılımcılarımızdan Arzu Elçi,projemizden haberi olan sınıf öğretmeni arkadaşı Göksel Yurtseverin isteği ile onun görevli olduğu BORNOVA HİLAL NECMİYE HÜSNÜ ATABERK İLKÖĞRETİM OKULU
3-D sınıfında konu ile ilgili uygulamalı bir anlatıp yapmak istediğini bildirince çok memnun olduk.

Ağaçların yaşken eğildiği ve temellerin zihne ençok çocuk yaştayken kazındığının bilinciyle sevgili Arzuya biz dönmek zorundayız ama sen lütfen bunu gerçekleştir dedik.



Sınıf öğretmenleri Göksel Yurtsever ile bu hafta karne öncesi gerçekleştirilen faaliyetten bu gün haber aldım

Arzu öğrencilerle çalışma yapmış

onların sevinci




ciddiyeti

coşkusunu yansıtan güzel resimlerini
"Merhabalar
Dün bir ilköğretim okulunda 3.sınıf öğrencilerini kaatı sanatı ile tanıştırdık. Çok eğlenceli bir çalışma oldu, çocukların çok ilgisini çekti. Çalışmanın sonunda çocukların bilgisini yokladığımda beni çok dikkatli dinlediklerini ve kaatı ile ilgili anlattıklarımın ilgilerini çektiğini anladım. Kendi çalışmalarımı örnek olarak gösterdim, uygulamada da iki tane kitap ayracı çalışması yaptık. En çok kuşu sevdiler :). Sizlerle de paylaşmak istedim. Fotoğraflar ekte.

Sevgilerimle
Arzu"

diyerek iletmiş
Ben de mutluluğumu ve emekli İlkokul Öğretmeni Nalan Güler olarak Kaatı Sanatını yeni nesle de ulaştırabildiğimi görmenin hazzını sizlerle paylaşmak istedim.
Sevgili miniklerimiz ,Sevgili Arzu;
sağolun,varolun
sizler sahip çıktıkça milli değerlerimiz milletimiz ve cumhuriyetimiz sonsuza kadar varolacaktır.
Size bu fırsatı veren öğretmeninize yanınızda gördüğüm yetişkinlere ve bu sanatı anlatacağınız herkese sevgiler
kaat'ı yapan minik ellerinizden ,gözlerinizden öpüyorum

İzmirdeki kaatı projemizden son haberler

Projenin benim üstlendiğim birinci bölümünü tamamladık.Projenin bu bölümünde ben Kaatı sanatının kökeni ve tarihi ,sanatın uygulamaları ve benim benimsediğim katlı ve renkli tarz ile ilgili çalışmaları yaptık.Ankaradan haftalık geliş gidişlerin zorluğu dolayısıyle yoğunlaştırılmış bir programla haftada altı gün saat 10.00 ile 16.00 arasındaki saatlerde iki hafta çalıştık.
 
Posted by Picasa

Çok güzel geçen bu iki haftada proje katılımcılarının yanısıra üç müstesna insanla tanıştım.Bunlardan ikisi olan Sn.Muhittin Tamay ve Sn Halûk Kürkçüoğlu nun Ebrû ve Kaatı eserlerini yayımladıkları web sayfalarından tanıyorken Sn Ömer Erkaraman ve Naht Sanatı ile burada tanıştım.Ve hakkında çok güzel şeyler duyup selamını aldığım ,tanışmaya can attığım halde ziyaret edemediğim Sayın Nuri Pınar hocayı da anmadan geçemem.Kendisi ile inşaallah bir dahaki İzmir seyahatimde tanışmak için gayret edeceğim.
Sanattaki ustalıkları tartışmasız bu üç insanı insan olarak da çok sevdim.Onlarla beraber olmak ve paylaşımlarda bulunmak beni ve diğer proje katılımcılarını çok mutlu etti.
Resimde ön sağda Ömer Erkaraman ,arkada Haluk Kürkçüoğlu ,sol önde Ulviye Kafalı , Zehra Zihnioğlu ve ben
 
Posted by Picasa


Burada da Halûk Kürkçüoğlu ile arkadaşı Songül Doğan ile beraber sohbet ediyoruz.

Halûk Bey ile Çarşamba günleri devam edecek çalışmalar içine Türk Süsleme Sanatlarını ahşap ve metal ile yapılan örneklerinin uygulanışı Ömer Bey tarafından haftalık çalışma rutininde sürdürülerek tamamlanacak.


 
Posted by Picasa



Artık haftada bir gün olmak üzere -Çarşamba günü-saat 10.00-13.00 arası Sevgili Hâluk Bey ile sürecek çalışmalarda gönlüm sevgili arkadaşlarımın yanında olacak.Eğer İzmirde yaşıyorsanız bu keyifli çalışmaları kaçırmayın derim.

6 Ocak 2010 Çarşamba

Yeni Proje Izmirde Basladi

4 Ocak Pazartesi sabahı Proje Koordinatörü ve Eğitmen Zehra Zihnioğlu Hanimla beraber Karşıyaka Belediyesi Çarşı Sanat Galerisi binasinda bize ayrılan salonda kaati sanatini merak eden katilimcilarimiz icin hazirlandik.



Doğum 10,00 salonun yarisi dolmustu baslayacagimiz saat bile olmadan ise yanimizda elli kaati Meraklısı vardı




Tahmin edeceğiniz gibi Zehra Hanım ve ben Katılımcıların ilgi ve sayisindan dolayi sevindik.


Projenin kapsamında Kaat'i Sanatı ile ilgili bilgi ve teknikleri ile ilgili uygulamalarin yanisira bu Sanatın deri ve kumas uzerinde uygulanmasini planladik.
Benzer motifleri yine oyarak fakat bu oymada kagit, makas ve kretuar yerine Kağıt ve kil testere ile çalışılan naht Sanatininin orneklerini gördük

Bu sanatla ilgili bilgi ve teknik ile uygulanmasini gosterecek olan Ömer Erkaraman ile tanistik.



Iki hafta Izmirliyiz.Sabah saat 10,00-16,00 arası ve cumartesi ogleye kadar calisacagiz.


Kararı alıp cayimizi ictikten sonra hemen vazoda cicekler deseni ile çalışmaya basladik.


Yerimizin carsi icinde olmasi hem eksik hemmen malzemeleri temin etmek anlamında isimizi cok hizlandirdi.



Katilimcilarimiz çok istekli ve hizliydilar hemen deseni kopyalayıp kagida aktarmaya başladılar.


Onlar oymaya, kesmeye yani kat etmeye oyle istekliydiler ki ...

Ogle arası verdigimizde bile çalışmaya devam etmek istediler.


Fotolarda görüldüğü gibi öyle Keyifle basladik ki pek çok resim ve yazılacak pek çok şey birikti.